Zselicvölgy gazdaság Fedezze fel a zselici dombok ölelésében fekvő farmunkat!

A festői zselici dombok ölelésében megbúvó farmunkon már több mint 10 éve foglalkozunk állattenyésztéssel.

Állományunkat nagy részben charalois francia húsmarha és többféle sertés alkotja. Emellett egy-egy hektáron gyümölcsöket és szőlőt termesztünk. A Zselicvölgyben hazánkban egészen különleges módon a vendégek a legelők és kertjeink közvetlen közelében szállnak meg, különleges és egyedi hangulatot teremtve ezzel a pihenésükhöz.

Farmunk minőségi állatállományát 2007-ben mindössze húsz charalois francia húsmarha tenyészállat alkotta. Ma pedig már több száz - köztük számos többszörösen díjnyertes - charalois húsmarhát nevelünk itt.

2013-tól a farm törzstenyészet minősítést kapott, a kitűnő vérvonal keresett külföldön és belföldön egyaránt. A charalois húsmarha mellett norvég fjord lovak élnek a farmon és mintegy 70 különféle fajtájú - például duroc, mangalica - fajtájú sertést és csaknem száz csirkét tenyészünk, utóbbiakat gasztronómiai céllal.

A farmon ezen kívül 1-1 hektárnyi szőlő és gyümölcsös - többek között körte, szilva, meggy, cseresznye – van, amelyek szintén a vendégeink asztalára kerülnek különféle formában.


2018 szeptemberében őstermelői bolt is nyílt, ahol a Zselicben járó turisták meg tudják vásárolni az itteni húskészítmények mellett a somogyi föld kincseit: lekvárokat, szörpöket, kompótokat.

Nyitva tartás:
Hétfő: zárva
Kedd - szombat: 8:00-12:00
Csütörtök - péntek: 8:00-12:00 és 14:00-17:00
Vasárnap: zárva

Telefon: 70/4093267