A környék látnivalói A Zselic csodálatos élményekkel várja a vendégeket

Csepegő-kő

Helyszín Gálosfa térsége

A Zselic legfiatalabb – 20,6 kilométer hosszú – turistaútja Gálosfát, Kaposgyarmatot, Hajmást és Gödrét köti össze. A térképen szívet formázó útvonal egyik látványossága a tiszta vízéről, cseppköveiről híres Csepegő-kő, amely az egyik eldugott szurdokvölgyben található Gálosfa térségében. A forrásvíz a sziklában talált utat magának és innen táplálja a belőle kiinduló kis patakot.

Mésztufahasadék

Település Kaposgyarmat

A Zselic turistatérképe is jelzi a Kaposgyarmat község határában megbúvó, védett területté nyilvánított cseppköves mésztufahasadékot, mely az egyik legszebb, de nem egyedülálló ilyen képződmény a tájegységben. Kaposgyarmat több turistaútvonalon is megközelíthető: a zöld sáv jelzés áthalad az alig 150 lelkes kis falun, míg a kék sáv (Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra) nem messze tőle délről közelíti meg a területet, de később Simonfa irányába kanyarodik el.

A Katica Tanya Élményközpont

Település Patca

A Katica Tanya Élményközpont több tucat kül- és beltéri játszó alkalmatosságot, állatsimogatót, mintegy 200 háziállatot és több, hazánkban egyedülálló attrakciót foglal magába. A központunk. több generációnak nyújt élményekben gazdag, aktív kikapcsolódást kortól függetlenül mintegy 10 hektáros területen.

Bőszénfai Szarvasfarm

Település Bőszénfa

A hangulatos zselici dombok között fekvő kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának, a több mint 2 évtizedes múltra visszatekintő szarvaságazatnak. A vadtenyészet mára Közép-Európa egyik legjelentősebb állományává nőtte ki magát. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet.

Szennai Skanzen

Település Szenna

A szennai skanzen Kaposvártól 8 km-re található az országban egyedülállóan, helyi kezdeményezésre egy élő faluban létrejött falumúzeum. Célja Belső-Somogy és a Zselicség népi építészetének, lakáskultúrájának és életmódjának bemutatása.. A múzeum területén található Somogy egyik legszebb műemléke, az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templom.

Kaposvári Virágfürdő

Település Kaposvár

Kaposvári Virágfürdő. Sokoldalú élményfürdőzés, frissítő szaunavilág, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai- és strandszolgáltatás: a Virágfürdő a vízi élmények teljes körét kínálja kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Rippl-Rónai Villa

Település Kaposvár

Rippl-Rónai József, a stílusújító modern festészet magyarországi meghonosítója 1908-ban vásárolta meg a Róma-villát, mely haláláig lakhelyéül szolgált. A parkkal övezett, hatszobás emeletes villa színpompás, dekoratív képek, a kukoricás-stílus létrejöttének színtere volt. Az eredeti bútorokkal és több mint kilencven műalkotással berendezett múzeum gazdag betekintést nyújt a művész minden festői korszakába.

Zselici Csillagpark

Település Kardosfa

Felejthetetlen élményeket kínál minden látogató számára, aki fogékony a természet és a minket körülvevő Univerzum megismerésére. A mesterséges fények hiánya, az alacsony szintű fényszennyezés miatt a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk szabad szemmel, amelyeket máshonnan lehetetlen megfigyelni. A látogatók - családok, baráti és iskolai csoportok - nem csak nappal, de éjszaka is különböző programokon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek természeti kincseinkkel: a tájjal, az erdővel és az égbolt csodáival.