Szezonnyitó bringatúra a Zselicbe
4 ápr. 2015

Szezonnyitó bringatúra a Zselicbe

Szezonnyitó kerékpártúrát tartott ma a hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmra a Zsota Kerékpártúra Egyesület. A negyven kilométeres távot összesen százötvenen teljesítették. 

A túrázók a reggeli gyülekező után 9 órakor szálltak kerékpárra a kaposvári Kossuth-téren. Első pihenőjük a város végén, a Szentjakabi Bencés Apátsághoz felvezető buszfordulónál volt, majd innét indultak további a Zselic keleti részébe, Hajmásra, ahol kötetlen program és ebéd - zselici pincepörkölt - várta őket. 

A hagyományos szezonnyitó túránk célja a kerékpáros közösségünk összehozásán túl az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az aktív pihenésre, a biztonságos kerékpározásra és nem utolsósorban a Zselic értékeire - mondta Muzsi Zsolt túravezető, szervező. – E csodálatos tájegységben remek lehetőségek nyílnak a túrázók előtt: az eldugott falvakban alig van autóforgalom, ez nagyban segíti, hogy akár kisgyerekekkel is bátran neki lehessen vágni egy-egy kerékpáros kirándulásnak. 

Ifjabb Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm tulajdonosa elmondta: örömteli, hogy a zselici utakon egyre többször bukkannak fel kerékpáros túrázók. A turisztikai létesítmény szabadidős szolgáltatásai előttük is nyitva állnak, a 80 hektáros farmon kiváló gasztronómiai és sportolási lehetőségek várják őket. A szállóvendégek számára pedig kerékpárt is tudnak biztosítani, amennyiben két keréken szeretnék felfedezni a Zselicet.

Muzsi Zsolt hozzátette: a Zsota Kerékpártúra Egyesület következő túrája – jövő vasárnap - szintén a Zselicbe, a Ropolyi-tóhoz vezet. Ezen kívül még tizenöt túrán vehetnek részt idén az érdeklődők, egyebek mellett a legszebb hazai tájakon és külföldi bringaútvonalakon is kerekeznek majd.