Túrázás Gyalogszerrel - két keréken

Kerékpártúra

A Zselicben, e csodálatos tájegységben remek lehetőségek nyílnak a túrázók előtt: az eldugott falvakban alig van autóforgalom, ez nagyban segíti, hogy akár kisgyerekekkel is bátran neki lehessen vágni egy-egy kerékpáros kirándulásnak.

A Zselicvölgy Szabadidőfarm szabadidős szolgáltatásai előttük is nyitva állnak, a 80 hektáros farmon kiváló gasztronómiai és sportolási lehetőségek várja őket. A szállóvendégek számára pedig kerékpárt is tudunk biztosítani, amennyiben két keréken szeretnék felfedezni a Zselicet.

Gyalogtúra

A Zselic természeti értékeit jelentős mértékben a jellegzetes erdőtársulásai adják nagyszámú szubmediterrán flóraelemmel, s a hozzájuk kapcsolódó élővilággal. A zárt erdőségek és a vizes területek közelsége okozza, hogy a Zselicben több pár ritka fekete gólya is fészkel. A mocsaras völgyekben gyakori a nagy kócsag, a szürke- és a vörös gém, és récék, nádi és parti madarak több faja is költ a területen. Az erdőkben rétisas, darázsölyv, zöld küllő, fekete harkály és kis énekesek sokasága fészkel, szarvas, vaddisznó, őz gazdag állománya, valamint vadmacska, borz, nyest és vidra él.

A zselici településeket – köztük a Zselicvölgy Szabadidőfarmot is magába foglaló - 20,5 kilométeres szív alakot formázó turistautat 2017-ben adták át. Az út egyik állomása a tiszta vizéről ismert Csepegő-kő. Ezen kívül a Zselicben a Dél-Dunántúli Kéktúra útvonal is megtalálható.