Óriásfalra fest képet Albert László
13 márc. 2015

Óriásfalra fest képet Albert László

A hamarosan megnyíló zselicvölgyi bowlingpálya több mint hatvan négyzetméternyi falfelületén a somogyi táj jelenik meg Albert László kaposvári festőművész kreativitásának köszönhetően. 

A Magyar Nemzeti Galéria és egy baráti kávézó után ismét falfestékkel bizonyítja tehetségét Albert László, Kaposvár kortárs képzőművésze. A Zselicvölgy Szabadidőfarm kérte fel arra, hogy a hamarosan nyíló bowlingpálya falára fessen helyi motívumokat, ezzel is színesítve a sportélményt. Mint elmondta: régóta inspirálják a Zselici szelíd hajlatú dombjai, a sűrű rengeteg és a településeken jelen lévő hagyománytisztelet.

– Fontos lenne, ha minél többen felismernék a környezetünkben rejlő értékeket, felfedeznék a szépségeket, az élményeket, a kirándulást, a színeket, többek között ez ihlette a falfestmény tematikáját is – mondta Albert László. 

Hozzátette: a mai technológiai, rohanó világunkban nagyon fontosnak tartja, hogy bemutathassa közös értékeinket. A művész  korábban ekkora falfelületen még nem dolgozott, korábban egy barátja kávézójába festett egy kisebb falfestményt. A Magyar Nemzeti Galériában az Újrafestett valóság című esélyegyenlőségi kiállításon már dolgozott falfesték-kel, de akkor vászonra vitte fel gondolatait. Mint a fiatal művész elmondta: mozgalmas hónapok következnek számára, márciusban a dubai Art Festen, majd júniusban Párizsban mutatják be a festményeit. 

A hajmási Zselicvölgyben ebben a hónapban adják át az új sportlétesítményeket és a bowling pályát, amelyekkel teljessé válik a nagyszabású turisztikai fejlesztés.

Képek