Eldőlt, hogy ki főzte a legfinomabb gulyást idén
2 máj. 2018

Eldőlt, hogy ki főzte a legfinomabb gulyást idén

Hagyományos gulyásfőző-versennyel, túrázással, sport- és szabadidős programokkal vártuk a vendégeket a május 1-i hosszú hétvégén. A II. Zselicvölgyi Gulyásfőző versenyen idén összesen 46 csapat mutatta meg, hogyan is készítik a tradicionális magyar ételt. 

Az elmúlt esztendőben a gálosfai asszonyok nyerték a versenyt, az idei versenyre nagy fogadkozásokkal és nem kevés titkos rafinériával készültek kihívóik. A címvédő csapat a hagyományos ízekben és fűszerekben, valamint a helyben szaggatott csipetkében bízott. Míg versenytársaik babot, csülköt, kolbászt, és gulyásban szokatlan összetevőket - például kakukkfüvet és egyéb fűszereket - is bevetettek a siker érdekében. A Dér Tamás alpolgármester, Kárpáti László gasztronómiai szakértő és Sikes Roland chefünk alkotta zsűri a gulyásleves ízhatása mellett figyelembe vette az alapanyagok állagát is. Mint elmondták: nehéz döntés volt, számos kiemelkedően finom gulyást tettek le az asztalra a csapatok. 

A verseny végeredménye végül így alakult:

1. Patrióta Étterem


2. Mad-Day


3. Somogyi Hírlap


A legszebb tálalásért a különdíjat a Polgárőrség kapta a cipóban felszolgált gulyásért. 


Az oklevelek és dicsőség mellett egyéb az első helyezett csapat egynapos plázsbelépőt kapott wakeboard-dal. A második díj egynapos wellness használatot nyert az egész csapat számára, míg a bronzérmesek 2 órát bowlingozhatnak a Zselicvölgyben. 

Gratulálunk a győzteseknek és köszönjük mindenkinek, aki eljött!

Ugyanezen a napon lezajlott az I. Zselicvölgyi Pálinka- és Bormustra. Ez eredményeket itt tekinthetik meg. 

Képek